Välj en sida

 

Låt oss presentera Teaterföreningen Fenix
i Borås, som ser till att folk i Sjuhäradsbygden får sig ett gott skratt då och då. Detta genom att spela farser och lustspel. Ursprunget är Hemgårdens vuxenteatergrupp som startade i slutet av 1990-talet under ledning av Susanne Barrstrand. Då var namnet Hemgårdsteatern. Nu heter vi FENIX och fortsätter på den inslagna vägen.

Många repliker har levererats
under åren. Många kulisser har byggts och rivits sedan starten. Mycket jobb har lagts ner under resan. Men det stora nöjet att få vara delaktig i en teaterform som den här och med så sköna människor omkring sig gör att all eventuell möda på vägen är som bortspolad när publiken väl strömmar till och de där magiska ögonblicken infinner sig.

Fenix bildades
av en grupp teaterintresserade personer i Borås i juni 2011. Gruppens gemensamma intresse för amatörteater har byggts upp under en lång rad år. De pjäser som framförts genom åren har i stort sett haft en och samma inriktning, att ge publiken en trevlig och glädjefylld stund. Farser och lustspel har därför blivit gruppens signum.

Teaterföreningen Fenix
är ideell och än så länge saknas egna lokaler. Dock har vårt samarbete med Sinnenas Hus blivit en succé. Sinnenas Hus erbjuder kungligt fin miljö och möjligheter till mat med fullständiga rättigheter. Detta har gett teatergruppen en ny och spännande inramning, som uppskattas av vår publik.

Sinnenas Hus inryms i den vackra byggnaden i hörnet av Yxhammarsgatan och Sturegatan i Borås. En fastighet som tidigare gick under namnet Wesleykyrkan och som nu mödosamt renoverats till en av Borås finaste fest- och evenemangslokaler med kapacitet för att ta emot ca 150 personer samtidigt.

Här erbjuds ett brett spektrum av arrangemang såsom utställningar, konserter, föreläsningar, diktläsning, teater, dop, bröllop, födelsedagskalas, m.m.

Har du frågor eller funderingar, ring 033-47 55 00 och prata med Anna.

Bordsbeställning och förtäring i Sinnenas Hus
Mat serveras i anslutning till föreställningarna och förbokas på tel 033-47 55 00. Maten serveras:
• fredag kl 21.00-23.00
• lördag och söndag kl 17.00-19.00
Barförsäljning är öppen före, i paus och efter föreställningarna.

 

maskar1